U općini Gradac u Splitsko – dalmatinskoj županiji u četvrtak, 14. studenog 2019. godine održana je dodjela nagrada Simply the best, koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

Krapinsko – zagorskoj županiji uručena je nagrada za kvalitetu i razvoj cjelogodišnje turističke ponude temeljene na tradiciji života, kulture i običaja, čime je Zagorje danas pozicionirano kao atraktivna, sadržajna i najrazvijenija hrvatska kontinentalna destinacija.

Nagradu je dobila i Klet Lojzekova hiža iz Gusakovca u Gornjoj Stubici, i to za izvrsnost i kvalitetu usluge u sadržajnom pristupu ponudi tradicijskih jela korištenjem namirnica iz vlastitog uzgoja čime je dan poseban doprinos turističkoj i gastronomskoj ponudi Zagorja te turistička agencija Viatica Travel iz Brestovca Orehovičkog za kreativnost i inovativnost turističkih programa oblikovanih na podlozi kulturno povijesnih osobitosti, legendi i priča Zagorja.

Tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice utemeljena je 2009. godine, a  zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga Hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.

Nagrada se dodjeljuje  u 6 kategorija od kojih je 5 stalnih (1.Ugostiteljstvo; 2. Manifestacije; 3. Putničke agencije; 4. Novi projekti; 5. Osoba), a jedna je promjenjiva. Unutar kategorija Ugostiteljstvo nagrade se dodjeljuju u 3 grupe, a unutar kategorije Manifestacije u 4 grupe. U svakoj grupi dodjeljuju se u pravilu tri  ravnopravne nagrade. Izuzetak je kategorija Novi projekt u turizmu, u kojoj se dodjeljuje deset nagrada.

U procesu predlaganja  sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, tvrtke i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora, novinari i turistički mediji. U 2019. godini za nagradu je nominirano 237 subjekata. Nagrade se dodjeljuju u okviru službenog programa turističke burze PUT.