Turistička zajednica Krapinsko – zagorska županija bila je domaćin drugog susreta Vision One Vip kluba.

Članovi Vision One VIP kluba - jedanaest predstavnika turističkih zajednica, hotelskih kuća, parkova prirode i drugih turističkih subjekata iz jedanaest županija kontinentalne je u srijedu, 6. rujna 2017. godine na prostoru turističkog sela Vulgec breg u Škarićevu potpisalo Povelju o suradnji u razvoju i promociji cjelogodišnjeg turizma.

Povelju o suradnji u razvoju i promociji cjelogodišnjeg turizma potpisao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je i predsjednik Turističke zajednice KZŽ. „Kontinentalnu Hrvatsku želimo promovirati kao jednu destinaciju. Od graničnog prijelaza Macelj do krajnjeg istoka Hrvatske ima nekih tristotinjak kilometara koje zapravo ne znače ništa u usporedbi s tisućama kilometrima koje turisti prođu da bi došli do željene destinacije. Zajednički cilj nam je pojačati mobilnost te povećati broj noćenja, a to ćemo postići ponudom kvalitetnog sadržaja te kvalitetnih i provjerenih informacija, dostupnih na jednom mjestu“ – istaknuo je župan Kolar.

Potpisnici Povelje obvezali su se identificirati potencijale, mogućnosti i rješenja za razvoj cjelogodišnjeg turizma, pratiti trendove u razvoju turističkih proizvoda i destinacija, poticati razvoj visokokvalitetnih turističkih proizvoda, kao i poticati specifične turističke proizvode te niz aktivnosti koje imaju za cilj unaprijediti poziciju kontinentalnog turizma, čija je značajna prednost činjenica da ne poznaje sezonalnost. Potpisivanjem Povelje željelo se još snažnije povezati sve relevantne turističke subjekte iz kontinentalne Hrvatske, kao i proširiti zajedničku turističku platformu te je uz pomoć Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice promovirati i ojačati.

Na Vuglec bregu je predstavljena i nova unaprijeđena aplikacija Vision One te marketing strategija čiji je cilj dodatno predstaviti turističke potencijale kontinentalnog dijela Hrvatske.Vision One  je mreža aplikacija koja povezuje razne aplikacije i informacije sa web stranica turističkih zajednica ili pak privatnih turističkih subjekata poput podataka o manifestacijama, smještaju, gastronomskoj ponudi, znamenitostima i suvenirnicama. Vision one nudi i informacije o stanju u prometu na putu do željenih destinacija, kao i direktan prijenos s nadzornih kamera na naplatnim kućicama diljem Republike Hrvatske. Krapinsko zagorska županija je među prvima prepoznala prednosti ove aplikacije te je sufinancirala pristup aplikaciji sustavu TZ, kao i naših OPG-ova. U projekt se već uključilo osamdesetak turističkih subjekata – od Slavonije, Baranje, Međimurja i Zagorja; sve do primorske Hrvatske, a njegovi nositelji vjeruju da će se proširiti u sve dijelove kontinentalne Hrvatske i susjedne Slovenije.