Već jedanaestu godinu zaredom Bedekovčanska udruga mladih (BUMA) u suradnji s Općinom Bedekovčina i Zagorskom udrugom pivara organizira rekreativno zabavnu manifestaciju „Skok u jesen“. Ove godine događaj će se održati u subotu 21.09. na Bedekovčanskim jezerima. Članovi udruge cijele godine marljivo rade kako bi svi sumještani imali dan zabave i rekreacije, posebno mladi. Dođite i dobro se zabavite.

Skok u jesen
Skok u jesen

Program:

10:00 Start „Skok u jesen“ trail utrke. Start i cilj utrke na Bedekovčanskim jezerima. Održat će se utrka u tri različite dužine 25, 13 i 6.5 kilometara. Kako je proteklih godina naglo porastao interes za trail utrke u Hrvatskoj, koje u jednom danu vikenda pohodi više od 1000 natjecatelja, odlučili smo u suradnji s Jelenom Brezak, hrvatskom reprezentativkom u toj disciplini, organizirati trail utrku koja bi privukla ljude iz cijele Hrvatske. U Zagorje nam stiže jesen i vrijedni Zagorci počinju s pospremanjem zimnice, krumpira i kukuruza te kroz mjesec rujan tradicionalnom berbom grožđa. Protrčite zagorskim bregima kroz rodna polja i vinograde uz srdačne Zagorce koji vas budu uvijek gostoljubivo primili na osvježavajuću kapljicu. Ugostiti ćemo vas na našim Bedekovčanskim jezerima, Bajerima gdje su mnogi našli osvježenje u ove vruće ljetne dane, a strastveni ribiči aktivnosti kroz cijelu godinu. Informacije i detalje o trail utrci potražite na kraju teksta.

14:00 Počinje natjecanje u bacanju kugle. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih ulazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu.

15:00 Počinje natjecanje u skoku u dalj. To je glavna disciplina manifestacije po kojoj je ista simbolično dobila naziv „Skok u jesen“. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih ulazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu.

16:00 Žejna utrka je gastro- atletsko natjecanje koje poziva one dovoljno hrabre da popiju pivo svaki krug u utrci po uzoru na „pivsku milju“. Pravila su jednostavna, prije svakog kruga potrebno je popiti jedno pivo od 0.33. Ukupno treba popiti četiri piva i otrčati 4 kruga od 300 metara kako bi se uspješno završila utrka. Najbrža 3 natjecatelja osvajaju nagrade, a svi ostali pregršt zabave tijekom utrke. Samo za starije od 18.

18:00 Počinje turnir u jambu i beli. Uvidjevši potrebu da priuštimo zabavu onima koji nisu fizički aktivni odlučili smo se na povratak „stolnih“ turnira. Uz navedeni program najmlađim gostima će za vrijeme trajanja cijelog događaja biti omogućeno uživanje u posebnom dječjem kutku koji se koristi na vlastitu odgovornost. Ove godine Zagorska udruga pivara sa sobom dovodi još dvije pivarske udruge dok je za ostali ugostiteljski sadržaj zadužena ekipa iz caffe bara Mućke. Vidimo se na Bajerima! Vaša Bedekovčanska udruga mladih :)

LINK ZA PRIJAVE: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1030