Po dolasku na naše imanje dočekat će Vas vlasnik i domaćica, počastiti rakijom koju pravimo sami, te buhtlima i kiflicama, uz svirku zagorskih mužikaša. Nakon dobrodošlice mama Ljubica pokazat će Vam kako se rade domaći sirni štrukli u čijoj pripremi ćete se i Vi okušati. Nakon što pripremimo štrukle i dok se oni budu pekli mi ćemo nastaviti dobru zabavu uz muziku i ručak.
U Kozjaku Začretskom smjestila se Klet Kozjak obitelji Radovečki. Ovo selo koje se spominje u pisanome tragu davne 1417. godine u Kaptolskom arhivu u Zagrebu ime je dobilo po osnovnoj djelatnosti stanovnika – kozarstvu. Njime se bavila i naša obitelj pripremajući kozje sireve i mlijeko. Danas uzgajamo svinje za vlastite potrebe. Pravimo domaće salame i šunku. Radimo vlastitu tjesteninu od kopriva i vrganja, rezance, domaće štrukle, kao i kruh. Isto tako uzgajajmo povrće za potrebe restorana, a sve ono što sami ne uzgojimo, otkupljujemo od susjednih obiteljskih gospodarstava.


Program za grupe (30 i više osoba)

Po dolasku na naše imanje dočekat će Vas vlasnik i domaćica, počastiti rakijom koju pravimo sami, te buhtlima i kiflicama, uz svirku zagorskih mužikaša. Nakon dobrodošlice mama Ljubica pokazat će Vam kako se rade domaći sirni štrukli u čijoj pripremi ćete se i Vi okušati. Nakon što pripremimo štrukle i dok se oni budu pekli mi ćemo nastaviti dobru zabavu uz muziku i ručak. Ono kaj smo napravili moći ćemo probati nakon ručka. Najbolji tim osvaja gratis voucher za desert po želji pri sljedećem dolasku u našu Klet.

Program

Piće dobrodošlice: domaće rakije (orahovac, šljivovica, medica, višnjevac)
Radionica: pripremanje zagorskih štrukli
Meni za ručak:
Krem juha od vrganja
Goveđa juha sa domaćim rezancima
***
Raca s mlincima
Teleća rebra sa krumpirom pečenim u vinu
Svinjski naravni u umaku od vrganja i tjesteninom od kopriva
Pohana pureća rolada punjena sirom i šunkom sa domaćim kroketima
Miješana salata
***
Štrudla od jabuka
Sirni štrukli
Cijena navedenoga programa na upit (okvirna cijena 200,00 kn po osobi.)
Radionica pravljenja štrukla traje 1,5 sat.
Kontakt: Irena Šćuric
++385 (49) 228 800
++385 (98) 621 058
kontakt@klet-kozjak.hr
Rezervacije: molimo najavite svoj dolazak dva tjedna prije planiranog termina dolaska.