Ranch HFC nalazi se na svega 30-tak minuta ugodne vožnje od Zagreba, na svega 5 km od poznatog zagorskog lječilišnog i kupališnog resorta, Krapinskih Toplica. Kao idealno mjesto za odmor duše i tijela te uživanja u ljepotama prirode, ovaj ranč nudi programe i sate jahanja u Konjičkom klubu "Horses for Champions", te vrhunsku okrjepu u bistrou "Ranch".

Ponuda Konjičkog kluba "Horses for Champions" uključuje:
- Početna škola jahanja- (rad u grupama)- podrazumijeva djecu i odrasle koji nemaju prethodnog iskustva. Početna škola jahanja traje 10 sati (1 sat-45 min.), raspoređeno u 5 tjedana (2 x tjedno) koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Kreće se od samog početka te ćete se upoznati sa osnovama jahanja (pristup konju, adekvatna oprema za jahača i konja, vođenje konje, sedlanje i rasedlavanje konja, pojahivanje i sjahivanje, stav i ravnoteža na konju...) i sa tom plemenitom životinjom (skrb i njega konja, prehrana, anatomija, pravila ponašanja...). Po završetku početne škole jahanje moći ćete samostalno voditi konja u hodu i kasu.
- Napredna škola jahanja- (rad u grupama)- podrazumijeva djecu i odrasle sa prethodno stečenim iskustvom u našoj ili nekoj drugoj školi jahanja. Napredna škola jahanja traje 30 sati (1 sat-45 min.) raspoređeno u 15 tjedana (2x tjedno). U tih 30 sati nadogradit ćete već stečeno znanje te raditi na osnovnim elementima dresurnog i preponskog jahanja. Po završetku napredne škole jahanja moći ćete samostalno jahati konja u hodu, kasu i galopu. Te ćete dostići nivo da se možete rekreativno baviti jahanjem i polagati jahaču dozvolu.
- Rekreativno jahanje-(rad u grupama ili individualno)- podrazumijeva djecu i odrasle sa završenom početnom i naprednom školom jahanja u našoj ili nekoj drugoj školi jahanja ( najmanje 30 sati). Usavršava se dosad stečeno znanje do razine za polaganje natjecateljske licence.
- Individualno jahanje
- Individualni sportski sat jahanja-( dresura ili prepone)
- Šetnje na konju
- Terensko jahanje
- Vožnja pony kočijom za dijecu
Školu jahanja i sve programe vode licencirani treneri jahanja (FEI, internacionalna licenca). Programi se provode na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.
Na ranču se trenutno nalazi 11 konja no taj broj raste pošto se bavimo uzgojem i prodajom konja za sportsko i rekreativno jahanje. Trenutno imamo jednog licenciranog pastuha koji stoji na raspolaganju za pripust.